Blog/nieuws
Nieuwe website CVI live
Het CVI blijft innoveren en zich vernieuwen. Dat zie je ook terug in de nieuwe website, die met frisse afbeeldingen ... Verder Lezen
Bekijk hier het archief
Annelies Meijers haar passie is het “onzichtbare zichtbaar te maken”, zij is dol op gedoe en ambitie, en is zelf een “ondernemers dochter”. In het familiebedrijf was veel gedoe, maar vooral ook een ambitie en innovatiekracht. Dat gaf haar een rijke (systemische) achtergrond; een stevige “humuslaag”. Zij is bedrijfskundige en systemisch coach voor teams, familie bedrijven en vrouwelijk leiders. Zij organiseert Systemic Season Circles; vrouwencirkels en daarnaast geeft zij leiderschap trainingen bij de Baak en Comenius.
Zij staat in haar netwerk bekend als een van de meest creatieve team coaches; die het ongemak kan verduren en maximaal Holding Space geeft (een open veilige ruimte) om het onzichtbare zichtbaar te maken, de roze olifanten, de geheimen die sluimeren en zo kunnen zeuren.
Tijdens de 1-daagse training Systemisch werken krijg je inzicht in de andere manier van kijken, je leert de basis principes en deze ook toe te passen. Je leert jouw eigen patronen te ontrafelen en hoe deze terugkomen in jouw werk als professional. Op welke plek ben jij het meest krachtig? Aan wie ben je disloyaal bij jouw creatiekracht maximaal inzetten?
Maar ook hoe kun je een systemische housewarming organiseren in jouw werk, of hoe kun je kijken naar het begrip “bestemming bereikt”.
Door verschillende mini-opstellingen krijg je daar zicht op. Maar je krijgt ook tools in handen om zelf (via een tafel opstelling) systemisch aan de slag te gaan. Interventies vol Beeldkracht en impact!
Facilitator die werkt met het motto: “creëren met commitment”. Is universitair geschoold als socioloog aangevuld met een post-hbo opleiding bedrijfskunde. Door de deskundigheidsopleiding “creatieve technieken” en vooral door het groot aantal gefaciliteerde sessies op dit gebied mag hij zich een deskundige op het gebied van creativiteit noemen.
Hij heeft ruime ervaring met het faciliteren van intensieve sessies voor kleine en grote groepen. Opdrachtgevers komen uit een veelheid van sectoren. Naast zijn werkzaamheden in de mbo sector behoort hij tot de vaste facilitators van het Future Center van Rijkswaterstaat (LEF) en is betrokken bij de ontwikkeling van methodes van het Future Lab.
Addy gebruikt een veelheid van werkvormen (openspace, worldcafe, de zes denkhoeden en allerlei varianten) en ontwikkelt zelf ook nieuwe vormen zoals de carrouselmethode en denken als een japanner.
Binnen het onderwijs is hij bekend als organisator en concepthouder van de landelijke conferenties en expedities van het Consortium voor Innovatie. Momenteel heeft de CreativiteitsBeweging en het Festival der CreativiteitsOrde zijn aandacht.
In deze eendaagse ligt de nadruk op divergentietechnieken. Bij deze eendaagse gaan we ons te buiten; we zijn buiten tenzij het echt niet anders kan. We veren mee met de weersomstandigheden. Buitenkleding dus vereist. We gaan het eiland op! Facilitatorsonderwerpen komen automatisch aanbod omdat dat bij Addy in zijn genen zit. Er is ruime voor eigen vraagstellingen. (deze eendaagse kan desgewenst gecombineerd worden met de andere eendaagse van Addy)
Ga jezelf te buiten met creatieve convergentietechnieken. In deze eendaagse ligt de nadruk op creatieve convergentietechnieken. Bij deze eendaagse gaan we ons te buiten; we zijn buiten tenzij het echt niet anders kan. We veren mee met de weersomstandigheden. Buitenkleding dus vereist. We gaan het eiland op! Facilitatorsonderwerpen komen automatisch aanbod omdat dat bij Addy in zijn genen zit. Er is ruime voor eigen vraagstellingen (deze eendaagse kan desgewenst gecombineerd worden met de andere eendaagse van Addy)
Organisator die werkt met het motto: “organiseren en creëren met liefde en aandacht”
Annemarie Hoevenaars heeft daarin een heel eigen stijl ontwikkeld: open, direct en persoonlijk. De basis daarvoor zijn haar persoonlijkheid, haar creativiteit, nieuwsgierigheid en haar ervaring. Haar basis ligt bij Theater aan de Parade en is geworteld in ‘s-Hertogenbosch. Annemarie heeft als specialiteit conceptrealisatie en beleving.
Ervaring met het organiseren en realiseren van de grootste landelijke onderwijsconferentie van Nederland (1200-1400 ) bezoekers, 700 hotelkamers, 250 workshops).
Daarnaast organiseert Annemarie themamiddagen, studiereizen naar USA, Finland, Schotland (van 12 tot en met 200 personen) en expedities. Is mede bedenker en realisator van het Innovatiehuis (Future Center van het onderwijs). Realiseerde Annemarie een POP-up Innovatiehuis in Groningen. Verder kent Annemarie ‘creatieve technieken, werkvormen’ zoals onder andere; de zes denkhoeden, openspace, worldcafe.
Het onbekende brengt een spannende maar aangename onzekerheid met zich mee. Met het onverwachte kan ik goed omgaan. Als facilitator bij de Academy van Yuverta creëer ik een omgeving waar samenwerking en verbinding centraal staan. Ik geloof sterk in het werken vanuit verbinding, waarbij het bouwen van betekenisvolle relaties bijdraagt aan zowel persoonlijke als professionele groei. Plezier in wat we doen is een essentiële waarde voor mij; ik ben ervan overtuigd dat het vinden van vreugde in ons werk niet alleen leidt tot betere resultaten maar ook tot een meer positieve werkomgeving.
Bart & Anouk werkten aan een boek met nieuwe creatieve werk- en gespreksvormen voor het onderwijs. Direct bruikbaar, zowel in de klas als in je team met collega’s. Het is in juni 2024 verschenen en heet ‘Stappen in het Onbekende’. Speciaal voor Festival der Creativiteitsorde stelden Bart & Anouk daaruit een dag samen die een boost geeft aan jouw repertoire.
Drie vragen staan centraal: Hoe doorbreek je telkens herhalende patronen in je werk? Hoe ben je elkaar, ondanks soms scherpe tegenstellingen, toch tot goed gezelschap? Hoe stel je samen vast wat het goede is om te doen?
In deze rijke eendaagse training:
Erik op ten Berg is een creativity professional. Dat betekent dat hij zich helemaal heeft gespecialiseerd in hoe je het creatief denken bij mensen zo maximaal mogelijk kunt aanzetten en kunt ontwikkelen. Als achtergrond heeft hij ondermeer de unieke “MSc in Creativity”.
Erik heeft zijn eigen bedrijf Pioen consult, en is als partner verbonden aan het Vlaamse Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD). Op de jaarlijkse Italiaanse CREA-conferentie is hij een van de programleaders van Creative Problem Solving. Hij begeleidt brainstormsessies in allerlei soorten en maten. In zijn rol als trainer en coach leert hij mensen hoe ze slimmer gebruik kunnen maken van hun creatieve vaardigheden. Vaak heeft dit te maken met veranderingen en innovatie.
Creativiteit is de kunst van het denken met een bochtje. De kunst van het doorbreken van patronen en nieuwe originele oplossingen vinden. Voor Erik is dat hetzelfde als productief denken of op een realistische manier outside-the-box denken. Mensen ervaren de aanpak en werkwijze van Erik als zeer interactief, inspirerend, aanstekelijk, praktisch toepasbaar, no-nonsense en origineel.
Creativity is looking at the ordinary and seeing the extraordinary! Dit is voor Erik (1963) de essentie van wat hij je probeert te laten ontdekken.
Creativiteit is steeds essentiëler voor organisaties om excellent te kunnen zijn in een snel veranderende externe omgeving. Ook als individu willen we graag out of the box kunnen denken of een groep zover krijgen dat ze op een creatieve manier gebruik maken van hun eigen mogelijkheden. Creatief denken is inspirerend en leuk; het proces van creatief probleem oplossen is effectief inzetbaar in bijeenkomsten en organisaties. Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken. De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie. Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.
Enthousiast, open minded en creatief zijn woorden die Eva goed omschrijven.
Ik vind het heerlijk om bij mensen het knopje van ‘Aha’ te zien ontstaan! In mijn werk als facilitator bij de Academy van Yuverta gebruik ik mijn kunstenaars achtergrond in mijn werkvormen. Ik zet mijn natuurlijke energie in om het beste uit de mensen te halen. Ik enthousiasmeer ze, inspireer ze om op andere manieren naar een probleem te laten kijken.
Ingrediënten als creativiteit, improvisatie, in het moment zijn, naar buiten gaan en het inzetten van toevalligheden zijn mijn grootste kracht.
Kort gezegd is Judith een soep maker; Ze vindt het heerlijk om verschillende ingrediënten te combineren om zo workshops en trainingen te maken waar de deelnemers energie van krijgen. Ze gelooft dat de uitkomst niet alleen het resultaat is van “hard werken”, maar ook van een goede samenwerking en het benutten van het volledige potentieel van de deelnemers.
Haar favoriete ingrediënten zijn creativiteit, improvisatie, naar buiten gaan en het gebruiken van spelelementen. Daarin heeft ze ruime ervaring opgedaan tijdens de Advanced Creativity opleiding (COCD), het trainen in een theatersport vereniging, een Game Design opleiding en natuurlijk ‘meters maken’. Haar oorspronkelijke opleiding tot MSc Food Technology is inhoudelijk gezien minder belangrijk geworden, maar is nog steeds de basis voor een scherpe analytische blik.
Ze werkt als zelfstandig Professional Facilitator in haar eigen bedrijf, Creativity meets Results, en is trainer bij verschillende trainingsbureaus. Sinds 2018 organiseert ze het Nederlandse evenement “Out of Office Inspiration”, een vierdaags evenement vol workshops over creatief denken.
Creativiteit is steeds essentiëler voor organisaties om excellent te kunnen zijn in een snel veranderende externe omgeving. Ook als individu willen we graag out of the box kunnen denken of een groep zover krijgen dat ze op een creatieve manier gebruik maken van hun eigen mogelijkheden. Creatief denken is inspirerend en leuk; het proces van creatief probleem oplossen is effectief inzetbaar in bijeenkomsten en organisaties. Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken. De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie. Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.
Paul-Peter Fransen (1967) kwam 15 jaar geleden bij toeval in aanraking met Creatief Denken tijdens een workshop van Jeff Gaspersz. Hij was verkocht en volgde de opleiding Advanced Creativity (COCD), nam driemaal deel aan de jaarlijkse Italiaanse CREA-conferentie en werd mede-oprichter van “de Nederlandse CREA” op Texel, Out Of Office Inspiration
Binnen het bedrijfsleven (Atradius, ABN Amro, Rabobank) werkte hij 25 jaar als business developer en hoofd marketing, waarbij hij experimenteerde met productontwikkeling (“Moederdagpolis”), klantreizen en storytelling. Sinds twee jaar werkzaam als bevlogen docent binnen het HBO (Hogeschool Utrecht – Instituut van Marketing & Commerce; HKU – Kunst & Economie) zoekt Paul-Peter naar manieren om de “harde” business kant te verbinden met de “soft skill” creativiteit. Hij is geïnspireerd door Ilya Zitter’s model over hybride leeromgevingen en past deze toe binnen onderwijsontwerp.
Vanuit zijn bedrijf “Customer Creativity” begeleidt en traint hij gemotiveerde mensen om te komen tot synergie, ofwel creatieve samenwerking, de zesde eigenschap van Stephen Covey.
Creativiteit is steeds essentiëler voor organisaties om excellent te kunnen zijn in een snel veranderende externe omgeving. Ook als individu willen we graag out of the box kunnen denken of een groep zover krijgen dat ze op een creatieve manier gebruik maken van hun eigen mogelijkheden. Creatief denken is inspirerend en leuk; het proces van creatief probleem oplossen is effectief inzetbaar in bijeenkomsten en organisaties. Je krijgt inzicht in creatief denken en leert praktische technieken. De training is er op gericht dat je het proces van creatief probleem oplossen zelf kunt toepassen in groepen en in je eigen werksituatie. Je leert patroon doorbrekend denken en een veelheid van ideeën en oplossingen te genereren. Zowel individueel als met groepen.
Mijn werk is sprookjesachtig en fantasierijk, de inspiratie hiervoor haal ik uit het leven van alledag. Het eindresultaat ontstaat al doende, meestal zonder vooraf bedacht resultaat. Het 3-D vormen met klei en het experimenteren met glazuur spreekt mij enorm aan.
Keramiek in combinatie met andere disciplines heeft diverse werken geplaatst in het kader van Wisselkunst.
06-55190675
In de jaren 90 ben ik gestart met aquarel. Vooral mijn gevoel voor spontaniteit en expressiviteit kon ik hierin tot uitdrukking brengen. Dat dit niet ongemerkt is gebleven blijkt uit het winnen van de “Atelier Award 1994”. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de academie “Der Schone Kunsten” in Arendonk (België).
Schilderen is voor mij het scheppen van een beeldtaal die nog niet bestaat. Al schilderend ontstaan er onverwachte niet bedachte beelden. “spontane improvisatie”
Sinds een aantal jaren schilder ik met bijenwas en pigment, ook wel encaustiek genoemd. Encaustiek komt van het Griekse woord enkaio dat ‘inbranden’ betekent. Encaustiek is een van de alleroudste verfsoorten en was al in de Oudheid bekend bij de Egyptenaren en de Grieken. Het wordt gemaakt door pigmenten te vermengen met gesmolten bijenwas. Deze was stolt onmiddellijk door afkoeling. De kunst is nu om de verf op de juiste temperatuur te verwerken. Daarvoor zijn allerlei apparaten bedacht, maar het allermooiste is toch nog altijd hét apparaat van de schilder: het penseel.
Een andere techniek waar ik de laatste tijd mee werk is het schilderen met parafine op papier.
In mijn atelier geef ik workshops encaustiek en parafine op papier.
Wil je het komen bekijken, dat kan tot eind september 2019, mail of bel 073 7200932 voor de zekerheid of het past in de agenda van Innovatiehuis.
Encaustiek, schilderen met bijenwas en pigment. Schilderen met parafine op papier. Exposeert in het kader van Wisselkunst.
Anja van Dongen exposeerde in 2012 al haar werk in het Innovatiehuis. Voor de grote creatieve sessieruimte van het Innovatiehuis heeft Anja Akoestische Panelen ontwikkeld met een hoge akoestische waarde.
Het oorspronkelijk voor de grote sessieruimte ontwikkelde werk is inmiddels verkocht aan bewoners van een buurpand. Het werk Ammoniet heeft dezelfde (hoge) akoestisch waarde en is inmiddels aangekocht door het Consortium voor Innovatie en heeft een blijvende plaats gekregen in het pand.
Wil je de vilt-kunstwerken komen bekijken, bel dan even of de ruimte vrij is en kom gerust langs.
Marjan heeft voor de sessieruimte een akoestisch plafond gemaakt. Daarnaast heeft ze in het kader van Wisselkunst twee akoestische werken in het Innovatiehuis opgehangen.
Marjan Veltkamp maakt akoestisch viltwerk. In het Innovatiehuis zijn diverse werken van haar te zien. Speciaal voor het plafond van de grote sessieruimte heeft ze ‘Akoestiek in vorm’ gecreëerd. Eveneens heeft ze in de Grote sessieruimte werk opgehangen als ‘een goed klinkende oplossing’. Ook in de hal op de 1e verdieping hangt akoestisch werk van Marjan.
Fields specialiseert zich in het verbeteren van de kwaliteit van het klimaat in een gebouw.
We transformeren jouw interieur naar een gezonde, vitale ruimtelijke ervaring.
Ellen is organisator in hart en nieren, inmiddels 25 jaar betrokken bij het CVI, voor de conferenties als programma coördinator, waarin ze inmiddels een breed netwerk van contactpersonen heeft opgebouwd binnen de MBO scholen. Dit persoonlijke netwerk onderhoudt ze vooral door het bezoeken van door anderen georganiseerde conferenties binnen de sector om haar contacten ‘vóór de schermen’ te ontmoeten.
Voor de jaarlijkse CVI Conferentie (ca 1200 bezoekers) coördineert Ellen het tweedaagse programma met 200+ workshops ‘voor en door scholen’ en 28 MBO talks, zowel qua planning als qua techniek. Hierbij coördineert ze ook de technische ondersteuning doorgaans samen met de studenten van de ICT opleidingen.
Daarnaast organiseert Ellen in het CVI Innovatiehuis in ’s-Hertogenbosch themamiddagen rond actuele thema’s in de sector, “Meester der Creativiteit” sessies en trainingen voor de presentatoren van de CVI Conferenties. Tevens is ze regelmatig gastvrouw voor groepen in het Innovatiehuis en zoekt ze periodiek naar nieuwe Bossche Wisselkunstenaars, die kunnen exposeren in het Innovatiehuis.
Voor de MBO sector heeft Ellen de afgelopen jaren ook diverse studiereizen georganiseerd naar internationale onderwijsconferenties in Amerika, Noorwegen en Italië.
Ellen woont ruim 40 jaar in Den Bosch en is één van de eerste “Boschlogen”. De cultuur en geschiedenis van de stad boeit haar bijzonder. Buiten het CVI gebruikt Ellen haar organisatietalent ook in Bossche vrijwilligersorganisaties, zoals ArtiBosch (jaarlijks Kunstenfestival met 100+ kunstenaars). Daarnaast is ze als hobbyfotograaf betrokken bij diverse Bossche evenementen.
Op het gebied van onderwijsinnovatie is Barend Last een expert.
Hij biedt inzichten in technologie, blended learning en kunstmatige intelligentie. Om zijn unieke vaardigheid om complexe wetenschappelijke concepten te vertalen naar bruikbare praktijkoplossingen staat Barend bekend.
Sabine Severiens is hoogleraar Onderwijskunde (in het bijzonder onderwijs en diversiteit) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het belangrijkste thema in haar werk is onderwijsongelijkheid. Sabine richt zich op lesgeven in divers samengestelde klassen en het versterken van professionele capaciteit op dat terrein.
In haar werk probeert ze altijd een stevige verbinding te leggen tussen onderzoek en praktijk.
Danae Bodewes is onderzoeker bij Fontys Hogeschool. Ze verkent en stimuleert de nieuwsgierige, ondernemende houding van studenten en professionals door praktijkgericht onderzoek en ontwikkeling van onderwijs en tools.
Femke heeft van 1994 tot en met 1998 gestudeerd aan de Fontys Hogeschool. Met de tweedegraads minor drama is ze cum laude afgestudeerd. “Ik heb altijd praktisch gedacht. Als docente ben je ook met jongeren en één op één aan het werk. Daarnaast vind ik het heel mooi om, naast dingen uit jezelf te halen, ook talent uit anderen te halen. Dat vind ik een hele mooie combi; jezelf kunnen verrijken en dat ook bij anderen te gelden kunnen maken. Ik geef bijvoorbeeld het vak creativity, wat gaat over idee- en conceptontwikkeling. Daarnaast heb ik presenteren, drama en beeldende vakken. Je blijft altijd up-to-date als je met jongeren werkt.”
En of Femke up-to-date is gebleven. Van 2010 tot 2012 is ze opnieuw gaan studeren aan de Fontys Hogeschool, dit keer voor een eerstegraads bachelor. “In eerste instantie had ik natuurlijk een tweedegraads opleiding gedaan. Met deze opleiding had ik de bevoegdheid voor diverse kunstvakken. Op een gegeven moment had ik veel 5 HAVO en 6 VWO klassen voor het vak kunst algemeen. Daar zit zowel praktijk als theorie in. Hierdoor wilde ik mijn eerstegraadsbevoegdheid halen, want een andere bevoegdheid is daarvoor nodig.”
Op dit moment studeert Femke nog steeds aan de Fontys Hogeschool: Master of Education. “Door corona hebben we gemerkt dat je niet ervan uit kan gaan dat alles gaat zoals je het bedenkt. Het enige wat wij dus zeker weten, is dat wij niets zeker weten. Met dat gegeven kun je op een mooie manier inspelen. Je zult dus altijd op maat moeten werken, daarom ben ik begonnen met Paraat op Maat. Mijn studenten wil ik niet leren hoe ze onzekerheden kunnen omzeilen, maar hoe ze deze onzekerheden kunnen nemen. Daardoor bedenk ik verschillende improvisatie-opdrachten, want zo is het echte leven ook. De richting van deze masteropleiding sloot ook aan met wat ik nu doe. Mijn stelling is: creativity is an educational need. Wat ik in dat kader onderzoek is hoe je als docent de creativiteit van je studenten kunt stimuleren om zo beter tot leren te komen, en door te ontwikkelen. Driekwart van deze opleiding zit erop, dus in juni zou ik klaar zijn.”
Femke was in 2024 winnaar van de MBO talk op Dé CVI Conferentie
Bregje van Goethem is docent, anti-pestcoördinator en leerlableider sociale veiligheid bij vmbo Curio de Rotonde.
In 2024 won Bregje de MBO talk prijs op Dé CVI Conferentie
Gijs Schalkx studeerde af aan ArtEZ, bij de opleiding Product Design in Arnhem. Zijn afstudeerwerk was de slootmotor: een brommer die reed op methaangas, dat hij eigenhandig verzamelde uit slootjes. Later, stond hij op Dutch Design Week met een Volvo die rijdt op afvalplastic.
De plasticauto mag gewoon de weg op. Zelfs de stookinstallatie op het dak was geen probleem. “We denken altijd dat er niets mag in dit land. Maar er mag dus ook heel veel wél. Duwen we niet ook onszelf niet te veel in regels?”
De totale milieu-impact van Gijs’ zelfs vergelijkbaar zijn met een Tesla. “Ik koop geen nieuwe auto, waarvoor kobalt en lithium worden gemijnd in Congo of Chili. Daarbij sla ik alle schakels in de vervuilende olieketen over – van boortorens tot olietankers en pompstations.” Door het productiesysteem te versimpelen, maakt Gijs juist de complexiteit ervan zichtbaar: “Er bestaan geen duurzame auto’s.”
Peter Verkoeijen is lector van het lectoraat Brein en Leren. Dit lectoraat is een onderdeel van het Expertisecentrum Future Proof Education.
Daarnaast werkt Peter als universitair hoofddocent onderwijspsychologie en methoden en technieken bij de opleidingen Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Zowel in het lectoraat en als in zijn werk aan de universiteit staat het ondersteunen van het leerproces van studenten centraal.
Docenten spelen bij deze ondersteuning een cruciale rol: wat zij doen en laten bepaalt in hoge mate de impact van het hoger onderwijs voor studenten. De opbrengsten van Peters onderzoek zijn daarom primair bestemd voor docenten. Deze opbrengsten helpen hen om studentsucces evidence-informed te optimaliseren.
Prof. dr Joep Dohmen is lector Bildung aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF). Sinds 2015 is hij emeritus-hoogleraar Wijsgerige en praktijkgerichte Ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.
Centraal in zijn filosofische activiteit staan actorschap en persoonsvorming. Joep Dohmen verdedigt de actualisering van het klassieke concept van filosofie als een manier van leven. In onze neoliberale tijd staat de mens onder grote druk van markt, media en technologie. Dat vereist een tegencultuur die natuurlijk door overheid en deugdzame instituties moet worden ondersteund. Dan nog staat elk mens voor de opdracht om binnen een concrete, persoonlijke en maatschappelijke speelruimte, zijn leven met anderen zelf te bepalen met het oog op een goed leven in een dynamische wereld
Annemarie Moons is voorzitter van het College van Bestuur van Summa College. Annemarie was voorzitter van het College van Bestuur van Yuverta. Deze onderwijsinstelling voor vmbo, mbo en een leven lang ontwikkelen (LLO) leidt toekomstige groenspecialisten op, met zo’n 3.000 medewerkers op 52 locaties. Annemarie is een ervaren bestuurder met een breed netwerk in de regio. Vanaf 2012 was zij werkzaam bij Stichting Wellant College, een fusiepartner van Yuverta. Zij was lid Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant en voorzitter van de universiteitsraad bij de Technische Universiteit Eindhoven. Na haar masterstudie psychologie aan de Radboud Universiteit heeft zij diverse leergangen en opleidingen afgerond op het gebied van bestuur, strategie, innovatie en governance, zoals een 4 jaar durende leergang aan de Nederlandse School Openbaar Bestuur. Annemarie bekleedt diverse nevenfuncties, waaronder lid raad van bestuur LLO Katalysator (Nationaal Groeifonds), commissaris Eindhoven Airport, secretaris Kennispact Brabant en lid raad van toezicht bij de Van Gogh Sites Foundation. Annemarie zit ook in het bestuur van het Consortium van Innovatie.
Adnan Tekin is voorzitter van de MBO Raad.
Mentaal welzijn van studenten en medewerkers is voor hem een speerpunt. De komende jaren wil Adnan de verbinding met werkgevers, overheden en studentenorganisaties verdiepen. Hij ziet mogelijkheden de maatschappelijke rol van het mbo verder te vergroten. Bijvoorbeeld bij het oplossen van personeelstekorten in vitale sectoren of de re-integratie van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Het mbo verdient wat Adnan betreft alle ruimte voor ontwikkeling: als belangrijke opleider van jong talent tot burgers en beroepsbeoefenaars en volwassenen die willen bijleren of omscholen.
Inge de Wolf is hoogleraar ‘Co-creatie en evaluatie in het Onderwijs’ en directeur van Education Lab NL. Ze is gespecialiseerd in evidence-informed werken in het onderwijs. Daarnaast doet ze onderzoek naar leraren, onderwijskwaliteit en gelijke kansen. In de meeste projecten werkt Inge samen met wetenschappers, leraren en schoolleiders aan aanpakken voor duurzame innovatie en verbetering van het onderwijs. Ze is mede-initiatiefnemer van het programma Ontwikkelkracht en het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam (ONA) en is verantwoordelijk voor het LerarenLab van Ontwikkelkracht.
Inge de Wolf verbindt graag wetenschappelijke inzichten, onderwijspraktijk en onderwijsbeleid. Naast haar academische loopbaan, werkt ze bij het NRO aan een de oprichting van een kennisinstituut voor het onderwijs. Ook werkt ze regelmatig voor de OECD en Wereldbank.
Marc van der Meer is een onafhankelijke onderzoeker, adviseur MBO-sector. Vakmensen en bewust vertrouwen. Kwaliteit van arbeid en van onderwijs. Methodisch innoveren.
Marc is als bijzonder hoogleraar verbonden aan Tilburg Law School. Daarnaast is hij bij MBOin2030 aanjager van het thema ‘De veranderende taken en rollen van docenten’. Hij gelooft in een ontwikkelingsgericht mbo. Want het beroepsonderwijs is springlevend. ‘We kunnen het ons niet permitteren dat bedrijven naar het buitenland vertrekken vanwege een tekort aan vakmensen.
Henrike Karreman, directeur mbo van het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Marlies is als adviseur gespecialiseerd in basisvaardigheden en leven lang ontwikkelen, in het bijzonder in de volwasseneneducatie. Ze werkt aan duurzame oplossingen gebaseerd op ervaringen uit de praktijk én (wetenschappelijk) onderzoek. Marlies’ haar aanpak kenmerkt zich als toegewijd, pragmatisch en verbindend.
Michel van Ast is expert op het gebied van effectief leren en onderwijzen. Hij heeft zijn levensmissie gevonden als docent en lerarenopleider. Begonnen als wiskundedocent, waar zijn interesse in leermiddelenontwikkeling werd gewekt. Naast zijn werkzaamheden voor educatieve uitgeverijen, heeft hij als lerarenopleider bij de Hogeschool Utrecht (HU) zijn passies voor onderwijs en lerarenopleiding gecombineerd.
Fotografie draait om techniek en om zien. Cameratechniek kan iedereen leren, maar met een oog voor fotografie moet je geboren worden. Dat oog kun je hooguit nog wat verder trainen, zoals met de lessen kunstgeschiedenis en –beschouwing, waar ik nog steeds profijt van heb.
Ik werk voor particulieren, bedrijven en overheden, maar ik reserveer ook een deel van mijn tijd voor het maken van vrij werk. Met de juiste verhouding van opdrachten en vrij werk komen inspiratie en creativiteit namelijk het beste uit de pixels.
Panoramafotografie is inmiddels één van mijn specialiteiten geworden en dankzij mijn uitzonderlijk grote panorama’s wordt mijn werk steeds vaker gebruikt als wandbekleding. Wanden van 80 of 100 meter breed kunnen daardoor met één enkele afbeelding bekleed worden. Diverse werken van Rens hangen tot januari 2025 in het Innovatiehuis
Deze website gebruikt functionele en geanonimiseerde analytische cookies om de werking en de service te optimaliseren.